Image Alt

OSZTRIGA AKADÉMIA

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL3. Október 15. 18:00 - 20:30

Megtanítjuk Budapestet, hogyan kell osztrigát nyitni és kóstolni – stílusosan, ízléssel, magabiztosan.
Legyen Ön is gourmet kalandor, és tartson velünk egy inspiráló utazáson a sósvizek világába – az osztrigák birodalmába!

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL4. November 13. 18:00 - 20:30

Mit tanulhat meg a mesterkurzuson?
Hogyan kell szakszerűen osztrigát nyitni?
Mi a különbség a francia, brit és holland osztrigák között?
Mi az a terroir és merroir – és miért számít?
Vad vagy tenyésztett – melyik a jobb?
Az R-betűs hónapok mítosza – igaz vagy legenda?
Az osztriga etikett – pezsgővel vagy anélkül?
A méret tényleg számít?
Párban a borokkal, pezsgőkkel vagy lehet más is?
Milyen ital illik a különböző típusú osztrigákhoz? (pezsgő, muscadet, chablis, furmint)
Miért működnek jól a savas, ásványos borok és pezsgők a sós-tengeri jegyekkel?
Hogyan változik a bor íze, ha előtte vagy közben osztrigát kóstol?

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL5. December 11. 16. 18:00 - 20:30

Gasztrokóstoló – 12 különböző osztrigával és 6 fajta borral, illetve pezsgővel.
Egyedülálló lehetőség: 12 különböző típusú és méretű osztriga kerül a kóstolásra, köztük:
a legnagyobb brand-ek Írország vad és zord partvidékéről, a holland osztrigák mennyországából Yersekéből, és természetesen Franciaországból is. Kóstolunk Európai lapos osztrigát, sziklaosztrigát és Csendes-óceáni csészeosztrigát is.

Partnereink

Kapcsolatfelvétel

Ajánlatkérés

    t