Osztriga Sommelier
Receptek Grill OSZTRIGA WHISKY-VEL ÉS KÉKSAJTTAL SÜTVE

OSZTRIGA WHISKY-VEL ÉS KÉKSAJTTAL SÜTVE

HOZZÁVALÓK:

  • 12 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
  • 140 G KÉKSAJT, ROKFORT VAGY GORGONZOLA
  • 100 G ZSEMLEMORZSA (OPCIÓ PANKO)
  • 60 G VAJ
  • 50 G FRISS TÁRKONYLEVÉL FINOMRA VÁGVA
  • 50 ML SKÓT WHISKY
  • SÓ ÉS FEKETEBORS CSIPETNYI

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
  • BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT, AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A HÉJBAN
  • AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK ÁT ÉS TARTSUK HIDEGEN
  • AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBE
  • KEVERŐTÁLBA KEVERJÜK ÖSSZE A KONYHAHŐMÉRSÉKLETŰRE FELMELEGÍTETT VAJAT, A FINOMRA VÁGOTT TÁRKONYT A WHISKY-T ÉS A KÉKSAJTOT KEVERJÜK ÖSSZE
  • ADJUK A KEVERŐTÁLBA AZ OSZTRIGÁK ÁTSZŰRT LEVÉT ÍZESÍTSÜK SÓVAL ÉS BORSSAL MAJD KEVERJÜK ÖSSZE
  • KANALAZZUNK MINDEN OSZTRIGA HÉJBA A KÉKSAJTOS MIXBŐL ÉS SZÓRJUNK MINDEN OSZTRIGÁRA A ZSEMLEMORZSÁBÓL IS
  • HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 8-9 PERC ALATT KÉSZRE
t