OSZTRIGA PHILADELPHIA SATKRÉMMEL SPENÓTTAL ÉS BACON SZALONNÁVAL SÜTVE
HOZZÁVALÓK:
- 12 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
- 2 DB BACON SZALONNA CSÍK
- 60 G KALIFORNIAI PAPRIKA (ZÖLD) FINOMRA VÁGVA
- 30 G SÓZATLAN VAJ
- 120 G SPENÓT
- 1 EK FRISSEN FACSART CITROMLÉ
- 1 KÖZEPES FEJ SHALOTT HAGYMA VAGY SPANYOL FEHÉRHAGYMA FINOMRA VÁGVA
- SÓ ÉS FEKETEBORS CSIPETNYI
- 150 G PHILADELPHIA KRÉMSAJT
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT. AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A HÉJBAN
- AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK LE ÉS TARTSUK HIDEGEN
- AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBE
- SERPENYŐBEN KÖZEPES HŐMÉRSÉKLETRE MELEGÍTSÜK FEL A FEL A FELE MENNYISÉGŰ VAJAT ÉS ADJUK HOZZÁ A SZELETELT BACON SZALONNÁT ÉS SÜSÜK HÁROMNEGYEDESRE MAJD A CSEPEGTESSÜK LE
- A SZALONNAZSÍRBA TEGYÜK BELE A MARADÉK VAJAT, A KALIFORNIAI PAPRIKÁT, A SHALOTT HAGYMÁT PÁROLJUK ÖSSZE. KB 3 PERC
- ADJUK A SERPENYŐBE A SPENÓTOT ÉS AZ OSZTRIGÁK LEVÉT ÉS A SAJTOT MAJD PÁROLJUK ADDIG AMÍG A SPENÓTLEVELEK ÖSSZE NEM ESNEK
- ZÁRJUK EL A TÜZET A SERPENYŐ ALATT MAJD ADJUK HOZZÁ A CITROM FACSART LEVÉT
- KANALAZZUNK MINDEN OSZTRIGA HÉJBA A SPENÓTOS-CITRUSOS-PAPRIKÁS-SAJTOS MIXBŐL L
- HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 5-6 PERC ALATT KÉSZRE