GRILLEZETT OSZTRIGA FOKHAGYMÁS FŰSZERVAJJAL
HOZZÁVALÓK:
- 24 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRETŰ
- 50 ML EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ
- 50 G SÓZATLAN VAJ
- 5 GEREZD FOKHAGYMA FINOMRA VÁGVA
- ½ CITROM FRISSEN FACSART LEVE
- 1 KK TABASCO
- CSIPETNYI TENGERI SÓ
- 50 G PETREZSELYEM FINOMRA VÁGVA
- CSIPETNYI FEKETEBORS (FRISSEN ŐRÖLT)
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A GRILLT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE
- SERPENYŐBEN KÖZEPES HŐMÉRSÉKLETRE MELEGÍTSÜK FEL A FELE MENNYISÉGŰ VAJAT, MAJD ADJUK HOZZÁ AZ OLIVA OLAJAT
- TEGYÜK A SERPENYŐBE A FOKHAGYMÁT ÉS HŐKEZELJÜK 1 PERCIG ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN
- ADJUK HOZZÁ ACITROMLEVET ÉS A TABASCO SZÓSZT
- TEGYÜK A MARADÉK VAJAT KEVERŐTÁLBA MAJD ADJUK HOZZÁ A LEPÁROLT FOKHAGYMÁT ÉS A FINOMRA VÁGOTT PETREZSELYMET
- KEVERJÜK ADDIG AMÍG KRÉMESSÉ NEM VÁLIK (HASZNÁLHATUNK KONYHAI ROBOTGÉPET, HA SZÜKSÉGES)
- BONTSUK AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A KEVERŐTÁLBA, SÓZZUK BORSOZZUK A FŰSZERVAJAT MAJD ISMÉT KEVERJÜK ÖSSZE
- KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁKRA MAJD HELYEZZÜK AZ OSZTRIGÁKAT A FELFORRÓSÍTOTT GRILLRE ÉS 2-3 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE
- SÜTŐBEN SÜTÉSRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA