Osztriga Sommelier
Receptek Grill KLASSZIKUS GRILLEZETT / SÜLT OSZTRIGA

KLASSZIKUS GRILLEZETT / SÜLT OSZTRIGA

HOZZÁVALÓK:

  • 24 DB OSZTRIGA NO1 MÉRETŰ
  • 150 G SÓZATLAN VAJ
  • 100 G RESZELT PARMEZÁN SAJT (REGGIANO-PARMEGIANO)
  • 30 G PETREZSELYEM LEVÉL FINOMRA VÁGVA
  • 1 CITROM FRISSEN FACSART LEVE
  • 1 FEJ KÖZEPES MÉRETŰ SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
  • 50 G FOKHAGYMA RESZELVE VAGY ZÚZVA
  • CSIPETNYI SNIDLING FINOMRA VÁGVA (DÍSZÍTÉS OPCIÓ)
  • 2,5 ML TABASCO
  • CSIPETNYI TENGERI SÓ
  • CSIPETNYI CAYENNE BORS

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT 200 CELSIUS HŐMÉRSÉKLETRE
  • SERPENYŐBEN KEVÉS VAJON PÁROLJUK LE A SHALOTT HAGYMÁT ÉS FOKHAGYMÁT
  • A TÖBBI VAJAT HAGYJUK SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN KÉPLÉKENNYÉ VÁLNI
  • TEGYÜK A VAJAT KEVERŐTÁLBA MAJD ADJUK HOZZÁ PÁROLT HAGYMÁKAT A CITROMLEVET A TABASCÓT ILLETVE A PETREZSELYEMET ÉS KEVERJÜK ADDIG AMÍG KRÉMESSÉ NEM VÁLIK
  • BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A FŰSZERVAJHOZ ÉS FŰSZEREZZÜK
  • A KIBONTOTT OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBEN
  • KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁK TETEJÉRE
  • RESZELJÜK LE A PARMEZÁNSAJTOT ÉS BORÍTSUK BE VELE AZ OSZTRIGÁKAT
  • A SÜTŐTEPSIT TEGYÜK A FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE (KÖZÉP POZÍCIÓ) GRILLRE ÉS 5-6 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE
  • GRILLRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA
  • FINOMRA VÁGOTT SNIDLINGEL DÍSZÍTHETJÜK AZ OSZTRIGÁKAT TÁLALÁSKOR
t