KLASSZIKUS GRILLEZETT / SÜLT OSZTRIGA
HOZZÁVALÓK:
- 24 DB OSZTRIGA NO1 MÉRETŰ
- 150 G SÓZATLAN VAJ
- 100 G RESZELT PARMEZÁN SAJT (REGGIANO-PARMEGIANO)
- 30 G PETREZSELYEM LEVÉL FINOMRA VÁGVA
- 1 CITROM FRISSEN FACSART LEVE
- 1 FEJ KÖZEPES MÉRETŰ SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
- 50 G FOKHAGYMA RESZELVE VAGY ZÚZVA
- CSIPETNYI SNIDLING FINOMRA VÁGVA (DÍSZÍTÉS OPCIÓ)
- 2,5 ML TABASCO
- CSIPETNYI TENGERI SÓ
- CSIPETNYI CAYENNE BORS
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT 200 CELSIUS HŐMÉRSÉKLETRE
- SERPENYŐBEN KEVÉS VAJON PÁROLJUK LE A SHALOTT HAGYMÁT ÉS FOKHAGYMÁT
- A TÖBBI VAJAT HAGYJUK SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN KÉPLÉKENNYÉ VÁLNI
- TEGYÜK A VAJAT KEVERŐTÁLBA MAJD ADJUK HOZZÁ PÁROLT HAGYMÁKAT A CITROMLEVET A TABASCÓT ILLETVE A PETREZSELYEMET ÉS KEVERJÜK ADDIG AMÍG KRÉMESSÉ NEM VÁLIK
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A FŰSZERVAJHOZ ÉS FŰSZEREZZÜK
- A KIBONTOTT OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBEN
- KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁK TETEJÉRE
- RESZELJÜK LE A PARMEZÁNSAJTOT ÉS BORÍTSUK BE VELE AZ OSZTRIGÁKAT
- A SÜTŐTEPSIT TEGYÜK A FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE (KÖZÉP POZÍCIÓ) GRILLRE ÉS 5-6 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE
- GRILLRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA
- FINOMRA VÁGOTT SNIDLINGEL DÍSZÍTHETJÜK AZ OSZTRIGÁKAT TÁLALÁSKOR