OSZTRIGA SPENÓTTAL ÉS TÁRKONYOS FŰSZERVAJJAL SÜTVE
HOZZÁVALÓK:
- 24 DB NO1 MÉRETŰ OSZTRIGA
- 150 G SÓZATLAN VAJ
- 200 G SPENÓTLEVÉL
- 50 G MADÁRSALÁTA LEVÉL
- ½ SZÁR ANGOL SZÁRZELLER FINOMRA VÁGVA
- 3 FEJ KÖZEPES MÉRETŰ SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
- 5 G FRISS TÁRKONYLEVÉL FINOMRA VÁGVA
- CSIPETNYI CAYENNE BORS
- 100 G ZSEMLEMORZSA (PANKO)
- 15 ML PERNOD VAGY PASTIS
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT 200 CELSIUS HŐMÉRSÉKLETRE
- BLANSÍROZZUK LE A SPENÓTOT ÉS A MADÁRSALÁTÁT MAJD TURIMOLJUK LE
- SERPENYŐBE KEVÉS VAJON PÁROLJUK LE A HAGYMÁT ÉS A SZÁRZELLERT
- TEGYÜK KEVERŐTÁLBA A SPENÓTOS KRÉMET A PÁROLT HAGYMÁT ÉS SZÁRZELLERT ILLETVE A FRISS TÁRKONYT VALAMINT A KÉZMELEG VAJAT (KIVÉVE A PERNOD ÁNIZSLIKŐRT)
- FŰSZEREZZÜK, ADJUK HOZZÁ A MARADÉK VAJAT ÉS KEVERJÜK ÖSSZE
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A PERNODDAL EGYÜTT A FŰSZERVAJHOZ ÉS ISMÉT KEVERJÜK ÖSSZE
- KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁKRA SZÓRJUK RÁ A ZSEMLEMORZSÁT MAJD HELYEZZÜK AZ OSZTRIGÁKAT SÓÁGYRA SÜTŐTEPSIBE ÉS FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBEN 5-6 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE (KÖZÉP POZÍCIÓ)
- GRILLRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA