ÁZSIAI SZÓJA-GYÖMBÉR MIGNONETTE (MIYAGI)
HOZZÁVALÓK:
- 5 ML SZEZÁM OLAJ
- 1 FEJ KÖZEPES SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
- 1 KK GYÖMBÉR RESZELVE (FRISS)
- 1 KK GYÖMBÉR FINOMRA VÁGVA (FRISS)
- 2,5 G CHILI FRISS (MAGOZVA, FINOMRA VÁGVA)
- 35 ML RIZSECET
- 40 ML CUKORSZIRUP
- 40 ML DASHI
- 10 ML HALSZÓSZ
- 2 LIME FACSART LEVE
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUNK SERPENYŐBEN SZEZÁMOLAJAT ÉS ADJUK HOZZÁ A SHALOTT HAGYMÁT, A FINOMRA VÁGOTT GYÖMBÉRT ÉS A CHILI PAPRIKÁT. FORRÓSÍTSUK, DE NE KARAMELIZÁLJUK.
- ADJUK HOZZÁ RIZSECETET ÉS FORRALJUK HARMADÁRA
- ADJUK HOZZÁ A DASHIT A CUKORSZIRUPOT ÉS A SZÓJA SZÓSZT. FORRALJUK ÖSSZE.
- VEGYÜK VISSZA A HŐMÉRSÉKLETET ÉS FORRALJUK 30 PERCIG.
- VEGYÜK LE A TŰZRŐL ÉS ADJUK HOZZÁ A LIME LEVÉT, A HALSZÓSZT ÉS A RESZELT GYÖMBÉRT.
- SZERVÍROZÁSIG TARTSUK HIDEGEN.