Események betöltése

« Összes Események

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL4

november 13 @ 18:00 - 20:30

Megtanítjuk Budapestet, hogyan kell osztrigát nyitni és kóstolni – stílusosan, ízléssel, magabiztosan.
Legyen Ön is gourmet kalandor, és tartson velünk egy inspiráló utazáson a sósvizek világába – az osztrigák birodalmába!

Az Osztrigasommelier és a Winehub borközpont közös szervezésében, hagyományteremtő céllal útnak indított, és havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy a résztvevők megtanulhassák, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, kóstolni és melyek a helyes bor vagy pezsgőpárosítások legfőbb szabályai.
Ez a kurzus tökéletes választás a tapasztalt osztrigarajongók számára, de azoknak is ideális, akik most ismerkednek e különleges élőlénnyel.

Tapasztalt előadóink kalauzolják végig a résztvevőket az osztrigák világán: a változatos fajoktól és élőhelyektől kezdve az ízprofilokon át a konyhai és kulturális érdekességekig – miközben leleplezzük a leggyakoribb tévhiteket is.

Mit tanulhat meg a mesterkurzuson?

  • Hogyan kell szakszerűen osztrigát nyitni?
  • Mi a különbség a francia, brit és holland osztrigák között?
  • Mi az a terroir és merroir – és miért számít?
  • Vad vagy tenyésztett – melyik a jobb?
  • Az R-betűs hónapok mítosza – igaz vagy legenda?
  • Az osztriga etikett – pezsgővel vagy anélkül?
  • A méret tényleg számít?
  • Párban a borokkal, pezsgőkkel vagy lehet más is?
  • Milyen ital illik a különböző típusú osztrigákhoz? (pezsgő, muscadet, chablis, furmint)
  • Miért működnek jól a savas, ásványos borok és pezsgők a sós-tengeri jegyekkel?
  • Hogyan változik a bor íze, ha előtte vagy közben osztrigát kóstol?

Gasztrokóstoló – 12 különböző osztrigával és 6 fajta borral, illetve pezsgővel.

Egyedülálló lehetőség: 12 különböző típusú és méretű osztriga kerül a kóstolásra, köztük:
a legnagyobb brand-ek Írország vad és zord partvidékéről, a holland osztrigák mennyországából Yersekéből, és természetesen Franciaországból is. Kóstolunk Európai lapos osztrigát, sziklaosztrigát és Csendes-óceáni csészeosztrigát is.

A részvételi díj tartalmazza:

  • Teljes oktatási anyagot digitális formában
  • Osztrigakóstoló füzet, tesztelési kerékkel együtt nyomtatott formában
  • 10 db nyers osztriga (Gillardeau, Utah, Belon stb….)
  • 2 db grillezett osztriga (Rockefeller és Kilpatrick)
  • 1 pohár pezsgő (welcome drink)
  • Ásványvíz
  • …és természetesen: egy felejthetetlen gasztroélmény

 

Egyéb információ:

  • Helyszín: Winehub Borközpont: 1036 Budapest Pacsirtamező u 41-43 sz.
  • Parkolás: Winehub vendégparkoló
  • Időpont: 18.00-20.30
  • Érkezés: 17.30-17.45
  • Fizetés: készpénz vagy bankkártya a helyszínen
  • Mesterkurzus ára: 25 000 Ft/fő (italcsomag nélkül), mely tartalmazza az összes osztrigát, welcome drinket, ásványvizet és az oktatási anyagot.
  • Foglaló: 15 000 Ft/fő

A fenti menüsoron túlmenően finom borokat és pezsgőket is kóstolhatnak. Az extra italok és osztrigák árát a tanfolyam díja nem tartalmazza.
Maximális létszám: 24 fő.
A tanfolyamra való jelentkezést csak foglaló befizetése után tudjuk visszaigazolni.
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet.

Részletek

Dátum:
november 13
Időpont:
18:00 - 20:30

Helyszín

Winehub Borközpont
Pacsirtamező u 41-43 sz.
Budapest, Pest 1036 Magyarország
+ Google Térkép
t