Események betöltése

« Összes Események

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL6

2026.01.15. @ 18:00 - 20:30

Megtanítjuk Budapestet, hogyan kell osztrigát nyitni és kóstolni – stílusosan, ízléssel, magabiztosan.
Legyen Ön is gourmet kalandor, és tartson velünk egy inspiráló utazáson a sósvizek világába – az osztrigák birodalmába!

Az Osztrigasommelier és a Winehub borközpont közös szervezésében, hagyományteremtő céllal útnak indított, és havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy a résztvevők megtanulhassák, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, kóstolni és melyek a helyes bor vagy pezsgőpárosítások legfőbb szabályai.
Ez a kurzus tökéletes választás a tapasztalt osztrigarajongók számára, de azoknak is ideális, akik most ismerkednek e különleges élőlénnyel.

Tapasztalt előadóink kalauzolják végig a résztvevőket az osztrigák világán: a változatos fajoktól és élőhelyektől kezdve az ízprofilokon át a konyhai és kulturális érdekességekig – miközben leleplezzük a leggyakoribb tévhiteket is.

Mit tanulhat meg a mesterkurzuson?

  • Hogyan kell szakszerűen osztrigát nyitni?
  • Mi a különbség a francia, brit és holland osztrigák között?
  • Mi az a terroir és merroir – és miért számít?
  • Vad vagy tenyésztett – melyik a jobb?
  • Az R-betűs hónapok mítosza – igaz vagy legenda?
  • Az osztriga etikett – pezsgővel vagy anélkül?
  • A méret tényleg számít?
  • Párban a borokkal, pezsgőkkel vagy lehet más is?
  • Milyen ital illik a különböző típusú osztrigákhoz? (pezsgő, muscadet, chablis, furmint)
  • Miért működnek jól a savas, ásványos borok és pezsgők a sós-tengeri jegyekkel?
  • Hogyan változik a bor íze, ha előtte vagy közben osztrigát kóstol?

Gasztrokóstoló – 10 különböző osztrigával és 6 fajta borral, illetve pezsgővel.

Egyedülálló lehetőség: 10 különböző típusú és méretű osztriga kerül a kóstolásra, köztük:
a legnagyobb brand-ek Írország vad és zord partvidékéről, a holland osztrigák mennyországából Yersekéből, és természetesen Franciaországból is. Kóstolunk Európai lapos osztrigát, sziklaosztrigát és Csendes-óceáni csészeosztrigát is.

A részvételi díj tartalmazza:

  • Teljes oktatási anyagot digitális formában
  • Osztrigakóstoló füzet, tesztelési kerékkel együtt nyomtatott formában
  • 9 db nyers osztriga (Gillardeau, Utah, Belon stb….)
  • 1 db grillezett osztriga (Oyster Rockefeller)
  • 1 pohár pezsgő (welcome drink)
  • Ásványvíz
    …és természetesen: egy felejthetetlen gasztroélmény

Egyéb információ:

Helyszín: Winehub Borközpont: 1036 Budapest Pacsirtamező u 41-43 sz.
Parkolás: Winehub vendégparkoló
Időpont: 18.00-20.30
Érkezés: 17.45-től

Fizetés: előreutalás
Mesterkurzus ára: 30 000 Ft/fő (italcsomag nélkül)
Létszám: 22 fő

Egyéb fogyasztás: A helyszínen lehetőség van a Winehub borszakértője által összeállított italkínálatból finom borok és pezsgők kóstolására is. (az extra italok árát a tanfolyam díja nem tartalmazza)
Egyéb információ: A tanfolyamra való jelentkezést csak a tanfolyam teljes díjának a megfizetését követően tudjuk visszaigazolni.
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet.

Részletek

Dátum:
2026.01.15.
Időpont:
18:00 - 20:30

Helyszín

Winehub Borközpont
Pacsirtamező u 41-43 sz.
Budapest, Pest 1036 Magyarország
+ Google Térkép
t