
OSZTRIGA AKADÉMIA VOL4
november 13 @ 18:00 - 20:30

Megtanítjuk Budapestet, hogyan kell osztrigát nyitni és kóstolni – stílusosan, ízléssel, magabiztosan.
Legyen Ön is gourmet kalandor, és tartson velünk egy inspiráló utazáson a sósvizek világába – az osztrigák birodalmába!
Az Osztrigasommelier és a Winehub borközpont közös szervezésében, hagyományteremtő céllal útnak indított, és havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy a résztvevők megtanulhassák, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, kóstolni és melyek a helyes bor vagy pezsgőpárosítások legfőbb szabályai.
Ez a kurzus tökéletes választás a tapasztalt osztrigarajongók számára, de azoknak is ideális, akik most ismerkednek e különleges élőlénnyel.
Tapasztalt előadóink kalauzolják végig a résztvevőket az osztrigák világán: a változatos fajoktól és élőhelyektől kezdve az ízprofilokon át a konyhai és kulturális érdekességekig – miközben leleplezzük a leggyakoribb tévhiteket is.
Mit tanulhat meg a mesterkurzuson?
- Hogyan kell szakszerűen osztrigát nyitni?
- Mi a különbség a francia, brit és holland osztrigák között?
- Mi az a terroir és merroir – és miért számít?
- Vad vagy tenyésztett – melyik a jobb?
- Az R-betűs hónapok mítosza – igaz vagy legenda?
- Az osztriga etikett – pezsgővel vagy anélkül?
- A méret tényleg számít?
- Párban a borokkal, pezsgőkkel vagy lehet más is?
- Milyen ital illik a különböző típusú osztrigákhoz? (pezsgő, muscadet, chablis, furmint)
- Miért működnek jól a savas, ásványos borok és pezsgők a sós-tengeri jegyekkel?
- Hogyan változik a bor íze, ha előtte vagy közben osztrigát kóstol?
Gasztrokóstoló – 12 különböző osztrigával és 6 fajta borral, illetve pezsgővel.
Egyedülálló lehetőség: 12 különböző típusú és méretű osztriga kerül a kóstolásra, köztük:
a legnagyobb brand-ek Írország vad és zord partvidékéről, a holland osztrigák mennyországából Yersekéből, és természetesen Franciaországból is. Kóstolunk Európai lapos osztrigát, sziklaosztrigát és Csendes-óceáni csészeosztrigát is.
A részvételi díj tartalmazza:
- Teljes oktatási anyagot digitális formában
- Osztrigakóstoló füzet, tesztelési kerékkel együtt nyomtatott formában
- 10 db nyers osztriga (Gillardeau, Utah, Belon stb….)
- 2 db grillezett osztriga (Rockefeller és Kilpatrick)
- 1 pohár pezsgő (welcome drink)
- Ásványvíz
- …és természetesen: egy felejthetetlen gasztroélmény
Egyéb információ:
- Helyszín: Winehub Borközpont: 1036 Budapest Pacsirtamező u 41-43 sz.
- Parkolás: Winehub vendégparkoló
- Időpont: 18.00-20.30
- Érkezés: 17.30-17.45
- Fizetés: készpénz vagy bankkártya a helyszínen
- Mesterkurzus ára: 25 000 Ft/fő (italcsomag nélkül), mely tartalmazza az összes osztrigát, welcome drinket, ásványvizet és az oktatási anyagot.
- Foglaló: 15 000 Ft/fő
A fenti menüsoron túlmenően finom borokat és pezsgőket is kóstolhatnak. Az extra italok és osztrigák árát a tanfolyam díja nem tartalmazza.
Maximális létszám: 24 fő.
A tanfolyamra való jelentkezést csak foglaló befizetése után tudjuk visszaigazolni.
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet.