OYSTER MORNAY
HOZZÁVALÓK:
- 12 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
- 30 G SÓZATLAN VAJ
- 1 EK LISZT
- 170 ML TEJ
- CSIPETNYI CAYENNE BORS
- 100 G CHEDDAR SAJT
- SÓ ÉS FEKETEBORS CSIPETNYI
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT.
- AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A HÉJBAN ÉS TARTSUK HIDEGEN
- AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK LE ÉS TARTSUK HIDEGEN
- OLVASSZUK FEL A VAJAT EGY SERPENYŐBEN ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN
- ADJUK HOZZÁ A LISZTET ÉS FOLYAMATOS KEVERGETÉS MELLETT PIRÍTSUK LE
- VEGYÜK LE A TŰZRŐL ÉS ÖNTSÜK A SERPENYŐBE A 170 ML FORRÓ TEJET
- TEGYÜK VISSZA A SERPENYŐT A TŰZRE ÉS FORRALJUK ADDIG MÍG BE NEM SŰRŰSÖDIK
- SÓZZUK, BORSOZZUK ÉS ÍZESÍTSÜK A CAYENNE PAPRIKÁVAL
- ADJUK HOZZÁ AZ OSZTRIGÁK LEVÉT ÉS A NEGYED MENNYISÉGŰ CHEDDAR SAJTOT
- AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBEN
- KANALAZZUNK MINDEN OSZTRIGA HÉJBA A MORNAY MÁRTÁSBÓL
- SZÓRJUK A MARADÉK CHEDDAR SAJTOT AZ OSZTRIGÁK TETJÉRE
- HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 8-9 PERC ALATT KÉSZRE