Osztriga Sommelier
Receptek Grill OYSTER MORNAY

OYSTER MORNAY

HOZZÁVALÓK:

  • 12 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
  • 30 G SÓZATLAN VAJ
  • 1 EK LISZT
  • 170 ML TEJ
  • CSIPETNYI CAYENNE BORS
  • 100 G CHEDDAR SAJT
  • SÓ ÉS FEKETEBORS CSIPETNYI

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
  • BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT.
  • AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A HÉJBAN ÉS TARTSUK HIDEGEN
  • AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK LE ÉS TARTSUK HIDEGEN
  • OLVASSZUK FEL A VAJAT EGY SERPENYŐBEN ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN
  • ADJUK HOZZÁ A LISZTET ÉS FOLYAMATOS KEVERGETÉS MELLETT PIRÍTSUK LE
  • VEGYÜK LE A TŰZRŐL ÉS ÖNTSÜK A SERPENYŐBE A 170 ML FORRÓ TEJET
  • TEGYÜK VISSZA A SERPENYŐT A TŰZRE ÉS FORRALJUK ADDIG MÍG BE NEM SŰRŰSÖDIK
  • SÓZZUK, BORSOZZUK ÉS ÍZESÍTSÜK A CAYENNE PAPRIKÁVAL
  • ADJUK HOZZÁ AZ OSZTRIGÁK LEVÉT ÉS A NEGYED MENNYISÉGŰ CHEDDAR SAJTOT
  • AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBEN
  • KANALAZZUNK MINDEN OSZTRIGA HÉJBA A MORNAY MÁRTÁSBÓL
  • SZÓRJUK A MARADÉK CHEDDAR SAJTOT AZ OSZTRIGÁK TETJÉRE
  • HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 8-9 PERC ALATT KÉSZRE
t