Események betöltése

« Összes Események

OSZTRIGA AKADÉMIA VOL3

október 16 @ 19:00 - 21:00

Megtanítjuk Budapestet osztrigát nyitni – stílusosan, ízléssel, magabiztosan.
Legyen Ön is gourmet kalandor, és tartson velünk egy inspiráló utazáson a sósvizek világába – az osztrigák birodalmába!
Ez a kurzus tökéletes választás a tapasztalt osztrigarajongók számára, de azoknak is ideális, akik most ismerkednek e különleges élőlénnyel.
Tapasztalt előadóink végigkalauzolják a résztvevőket az osztrigák világán: a változatos fajoktól és élőhelyektől kezdve az ízprofilokon át a konyhai és kulturális érdekességekig – miközben leleplezzük a leggyakoribb tévhiteket is.

Mit tanulhat meg a mesterkurzuson?
Hogyan kell szakszerűen osztrigát nyitni?
Mi a különbség a francia, brit és holland osztrigák között?
Mi az a terroir és merroir – és miért számít?
Vad vagy tenyésztett – melyik a jobb?
Az R-betűs hónapok mítosza – igaz vagy legenda?
Az osztriga etikett – pezsgővel vagy anélkül?
A méret tényleg számít?
Mitől különleges a Fine de Claire vagy a Gillardeau?

A workshop során:
Megtanítjuk a profi osztriganyitás technikáját
Készítünk vinaigrette-et és mignonette-et, többféle változatban
Felfedjük az Oyster Rockefeller és az Osztriga Kilpatrick titkos receptúráját
Tesztkerékkel és ízprofilfüzettel fedezzük fel az osztrigák karaktereit

Gasztrokóstoló – 12 különböző osztrigával
Egyedülálló lehetőség: 12 különböző típusú és méretű osztriga kerül terítékre, köztük:
Írország vad partvidékéről
A holland Yersekee osztrigamennyországából
És természetesen Franciaországból – Gillardeau, Belon és társaik
Kóstolunk:
Európai lapos osztrigát
Sziklaosztrigát
Csendes-óceáni csészeosztrigát

A részvételi díj tartalmazza:
Teljes oktatás és nyomtatott anyag
10 db nyers osztriga (Fine de Claire, Gillardeau stb.)
2 db grillezett osztriga (Rockefeller és Kilpatrick)
1 pohár pezsgő
Ásványvíz
…és természetesen: egy felejthetetlen gasztroélmény

Helyszín és időpont:
Lupa Beach – Osztrigasommelier Grillezőterasz
(Eső esetén: Lupa Sky Court)
Időpont: 19:00–21:00
Érkezés: 18:30–18:45
Parkolás: Lupa Beach Sport Parkoló (fizetős)
Fizetés: készpénz vagy bankkártya a helyszínen.
A mesterkurzus ára 25 000 Ft/ fő (foglaló 15.000 Ft/fő) italcsomag nélkül, amely tartalmazza az összes fent felsorolt osztrigát, illetve italt.
A fenti menüsoron túlmenően finom borokat és pezsgőket is kóstolhatnak. Az extra italok és osztrigák árát a tanfolyam díja nem tartalmazza.
Maximális létszám: 24 fő. A tanfolyamra való jelentkezést csak foglaló befizetése után tudjuk visszaigazolni.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a
peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet.

Részletek

Dátum:
október 16
Időpont:
19:00 - 21:00

Helyszín

Lupa Beach
Tó u. 1.
Budakalász, 2011 Magyarország
+ Google Térkép
t