Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gasztrocsodák a vadvizek világából

2022.02.12. @ 18:30 - 23:59

39900Ft

 

Homár, osztriga, feketekagyló – tonhal, Szent-Jakab, langusztín –  borotvakagyló, lazac, tigrisgarnéla és kékkagyló azaz ínyenc seafood vacsora a vadvizek világából.

Három szakács, tíz fogás és különleges alapanyagok, melyet kínálunk Önöknek, amennyiben részt szeretnének venni soron következő vacsoraestünkön, mely „Gasztrocsodák a vadvizek világából” üzenetet hordozza. Izgalmas tengeri élőlények, még izgalmasabb receptúrák, elhivatott és szakmai alázattal bíró szakácsok, akik tudással és tisztelettel a kezükben nyúlnak a mélyvizek e nagyszerű élőlényeihez.  Alapanyagaink érkeznek a halak, a kagylók, illetve a rákok világából és bár különböző textúrával, valamint ízvilággal rendelkeznek, egy dologban azonban megegyeznek. Mire elkészülnek, garantáltan be fogják aranyozni gasztronómiai mindennapjaikat.

A workshoppal egybekötött vacsoraest alkalmával meg tudják tanulni, hogyan kell nyitni szakszerűen az osztrigát és szívesen megosztjuk Önökkel receptúráinkat is, ha igény van rá, köztük a Thermidor mártásunkét is. Bár, a Thermidor mártást eredetileg a homárhoz találták ki, de mi most mégis a Szent-Jakab kagylóhoz fogjuk párosítani a nagy francia gasztronómiai reformer Georges Auguste Escoffier iránti tiszteletünk jeléül. De, hogy a rákok királyának szerelmeseinek is tudjunk kedvezni, homárt fogunk főzni melyet izgalmas és ínyenc fűszervajunkkal fogunk megbolondítani.

 

 

Nemzetközi konyhát viszünk ez alkalommal is, hiszen:

  • A hideg tonhal tatárunk támogató alapanyagai az,- avokádó, paradicsom, szójaszósz, szezámolaj, uborka és a snidling, míg lazacunk méltó kísérői a wakame, fekete szezámmag, ponzu szósz és a lilahagyma lesznek.
  • Feketekagylóinkat a klasszikus Provance-i recept alapján fogjuk chardonnay fehérbor gőzében párolni, shalotta, fokhagyma, paradicsom, vaj és petrezselyem társaságában, míg kékkagylóink elkészítési módszereinél elsősorban olasz ízekre támaszkodunk majd.
  • Kanadai homárunkat court bouillonban fogjuk megfőzni és tisztított vajat vagy ghee-t fogunk hozzá párosítani, hogy meg tudjuk tartani rákunk édes ízvilágát, míg fekete tigrisgarnéláinkhoz egy zseniális amerikai koktélszószt szeretnénk szervírozni.
  • Kínálatunkban helyet szorítottunk egy másik ráknak is a langusztínnak, melyet sokfelé scampi néven ismernek. Hozzá yuzu-val ízesített zöldalga vajat tálalunk, mely tökéletes kísérője a borotvakagylónak is melyet navajosnak is hívnak. Ez utóbbi nagyon szereti a vaníliát.
  • Nem maradhatnak ki menünkből a sültkagylók sem. Megsütjük majd az angolszász konyha egyik nagy klasszikusát az osztriga Rockefellert is, de a koronát az estre ínyenc Szent-Jakab kagylóink teszik majd fel a melyek francia érából érkeznek. Mindkettőt nagyon jól tudjuk elkészíteni.

 

A vacsoraestünk alatt beüzemeljük osztriga bárunkat is melynek kínálata a következő:

  1. Krystale Normandia (aranyérmes osztriga Franciaországból)
  2. Gillardeau Marennes ’d Oleron (az osztrigák non plus ultrája)
  3. Belon Bretagne (hedonista műkedvelőknek ajánljuk)
  4. Dutch creuse Yerksekee (holland sziklaosztriga)
  5. Utah beach Normandia (tiszta, letisztult, elegáns, sós)
  6. Oyster shooter Red devil (Beluga vodka, osztriga, tabasco, V8)

 

 

Amivel készülünk:

Deluxe clambake New England menü:

Meleg:

 

  • Kanadai homár, – páncéljában vörösre főzve, olvasztott vaj (600g)

 

  • Osztriga Rockefeller, – francia osztriga, spenót, shalotta hagyma, pernod (grillezett)

 

  • Mont-Saint Michel feketekagyló, – chardonnay, shalotta, fokhagyma, vaj, petrezselyem

 

  • Szent-Jakab kagyló, – portobello, gruyére, tejszín, konyak, burgonya gratin (grillezett)

 

  • Borotvakagyló,fokhagyma, olíva, panko, citrom (navajos)

 

Hideg:

 

  • Langusztin,zöldalga, vaj, yuzu (scampi)

 

  • Fekete tigrisgarnéla, – koktélszósz, reszelt torma, tabasco, citrom,

 

  • Európai kékkagyló, – fokhagyma, bazsalikom, rizling, fenyőmag,

 

  • Osztriga, – Gillardeau2, Krystale2, Belon2, Utah Beach2

 

  • Tonhal tartare, – avokádó, paradicsom, szójaszósz, szezámolaj, tortilla, uborka, snidling,

 

  • Lazac wakame, – wakame, fekete szezámmag, ponzu szósz, lilahagyma

 

  • vegyes zöld salátamix, – kecskesajt, konyak marinált dió, grillezett körte, édes és fűszeres 4 paprikás mézes dresszing

 

Desszert:

 

  • forró ananász, mangó és alma grillezve, édes gyömbér és citrom joghurt mártással

 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött (név, telefonszám, vendéglétszám) megadásával a peter.szabo@osztrigasommelier.hu címen az eseményt megelőző hétfő estig.

A vacsoraest ára 39 900 Ft és magában foglalja a hideg és meleg kínálatunkat, desszertet és a welcome drink-et.

A vacsoraest alatt korlátlanul rendelkezésre áll: szénsavas-szénsavmentes ásványvíz, remoulade mártás, amerikai koktélszósz, seaweed fűszervaj, olvasztott vaj, vinaigrette, mignonette, vegyes zöld salátamix, frissen sütött baguette,

Az eseményen külön térítés ellenében, lehetőséget biztosítunk vendégeinknek extra osztrigák, és italok fogyasztására vagy elvitelre való vásárlására.

A regisztráció 50% előleg pénzügyi teljesítése után aktualizálódik, melyről díjbekérőt küldünk. Maximális létszám 30 fő.

 

Helyszín: Park Bistro étterem

Cím: Science Park A épület földszint 1117 Bp. Irinyi József u 4-20.

Időpont: 2022.02.12. szombat 19.00 -22.00

Parkolás: Science Park A épület mélygarázs( rendszám szükséges)

Érkezés: 18.30-18.45

Vacsoraest kezdete: 19.00

A vacsoraest ára tartalmazza még: welcome drink (vodka-martini) (Beluga Noble-Martini bianco)

Helyszíni fizetés: készpénz

 

Ide kattintva elérheti eseménynaptárunkat, hogy tájékozódni tudjon más egyéb eseményeinkről, ide kattintva pedig tud írni nekünk, foglalás vagy információ kérés érdekében.

Részletek

Dátum:
2022.02.12.
Időpont:
18:30 - 23:59
Összeg:
39900Ft

Helyszín

Park Bistro étterem
Irinyi József u 4-20. - Science Park A épület földszint
Budapest, Pest 1117 Magyarország
+ Google Térkép
t