GRILLEZETT OSZTRIGA ÉDESKÖMÉNNYEL ÉS SHALOTT HAGYMÁS FŰSZERVAJJAL GRILLEZVE
HOZZÁVALÓK:
- 24 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRETŰ
- 250 G SÓZATLAN VAJ
- 2 FEJ KÖZEPES MÉRETŰ SHALOTT HAGYMA FNOMRA VÁGVA
- 200 G ÉDESKÖMÉNY FINOMRA VÁGVA
- 3 G RÓMAI KÖMÉNY ŐRÖLVE
- CSIPETNYI FRISSEN ŐRÖLT FEKETEBORS
- CSIPETNYI TENGERI SÓ
- 50 ML PERNOD ÁNIZSLIKŐR
- CSIPETNYI SNIDLING A DÍSZÍTÉSHEZ
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A GRILLT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE
- HAGYJUK A VAJAT SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN KÉPLÉKENNYÉ VÁLNI
- VÁGJUK FINOMRA AZ ÉDESKÖMÉNYT ÉS A SHALOTTA HAGYMÁT
- TEGYÜK A VAJAT KEVERŐTÁLBA MAJD ADJUK HOZZÁ AZ ÖSSZES ALAPANYAGOT ÉS KEVERJÜK ADDIG AMÍG KRÉMESSÉ NEM VÁLIK
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A FŰSZERVAJHOZ ILLETVE ÖNTSÜK HOZZÁ A PERNOD-OT MAJD ISMÉT KEVERJÜK ÖSSZE. FŰSZEREZZÜK SÓVAL, BORSSAL ÉS ŐRÖLT KÖMÉNNYEL
- KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁKRA MAJD HELYEZZÜK AZ OSZTRIGÁKAT A FELFORRÓSÍTOTT GRILLRE ÉS 2-3 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE
- TÁLALÁSKOR KEVÉS SZÓRT SNIDLINGGEL DÍSZÍTHETJÜK
- SÜTŐBEN SÜTÉSRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA