
OSZTRIGA WHISKY-VEL ÉS KÉKSAJTTAL SÜTVE
HOZZÁVALÓK:
- 12 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
- 140 G KÉKSAJT, ROKFORT VAGY GORGONZOLA
- 100 G ZSEMLEMORZSA (OPCIÓ PANKO)
- 60 G VAJ
- 50 G FRISS TÁRKONYLEVÉL FINOMRA VÁGVA
- 50 ML SKÓT WHISKY
- SÓ ÉS FEKETEBORS CSIPETNYI
KONYHATECHNOLÓGIA: - FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
- BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT, AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A HÉJBAN
- AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK ÁT ÉS TARTSUK HIDEGEN
- AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBE
- KEVERŐTÁLBA KEVERJÜK ÖSSZE A KONYHAHŐMÉRSÉKLETŰRE FELMELEGÍTETT VAJAT, A FINOMRA VÁGOTT TÁRKONYT A WHISKY-T ÉS A KÉKSAJTOT KEVERJÜK ÖSSZE
- ADJUK A KEVERŐTÁLBA AZ OSZTRIGÁK ÁTSZŰRT LEVÉT ÍZESÍTSÜK SÓVAL ÉS BORSSAL MAJD KEVERJÜK ÖSSZE
- KANALAZZUNK MINDEN OSZTRIGA HÉJBA A KÉKSAJTOS MIXBŐL ÉS SZÓRJUNK MINDEN OSZTRIGÁRA A ZSEMLEMORZSÁBÓL IS
- HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 8-9 PERC ALATT KÉSZRE