Osztriga Sommelier
Receptek Grill OSZTRIGA SPENÓTTAL ÉS TÁRKONYOS FŰSZERVAJJAL SÜTVE

OSZTRIGA SPENÓTTAL ÉS TÁRKONYOS FŰSZERVAJJAL SÜTVE

HOZZÁVALÓK:

  • 24 DB NO1 MÉRETŰ OSZTRIGA
  • 150 G SÓZATLAN VAJ
  • 200 G SPENÓTLEVÉL
  • 50 G MADÁRSALÁTA LEVÉL
  • ½ SZÁR ANGOL SZÁRZELLER FINOMRA VÁGVA
  • 3 FEJ KÖZEPES MÉRETŰ SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
  • 5 G FRISS TÁRKONYLEVÉL FINOMRA VÁGVA
  • CSIPETNYI CAYENNE BORS
  • 100 G ZSEMLEMORZSA (PANKO)
  • 15 ML PERNOD VAGY PASTIS

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT 200 CELSIUS HŐMÉRSÉKLETRE
  • BLANSÍROZZUK LE A SPENÓTOT ÉS A MADÁRSALÁTÁT MAJD TURIMOLJUK LE
  • SERPENYŐBE KEVÉS VAJON PÁROLJUK LE A HAGYMÁT ÉS A SZÁRZELLERT
  • TEGYÜK KEVERŐTÁLBA A SPENÓTOS KRÉMET A PÁROLT HAGYMÁT ÉS SZÁRZELLERT ILLETVE A FRISS TÁRKONYT VALAMINT A KÉZMELEG VAJAT (KIVÉVE A PERNOD ÁNIZSLIKŐRT)
  • FŰSZEREZZÜK, ADJUK HOZZÁ A MARADÉK VAJAT ÉS KEVERJÜK ÖSSZE
  • BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A PERNODDAL EGYÜTT A FŰSZERVAJHOZ ÉS ISMÉT KEVERJÜK ÖSSZE
  • KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁKRA SZÓRJUK RÁ A ZSEMLEMORZSÁT MAJD HELYEZZÜK AZ OSZTRIGÁKAT SÓÁGYRA SÜTŐTEPSIBE ÉS FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBEN 5-6 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE (KÖZÉP POZÍCIÓ)
  • GRILLRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA
t