Osztriga Sommelier
Receptek Grill OSZTRIGA GYÖMBÉRREL, SZÓJÁVAL ÉS KORIANDERREL

OSZTRIGA GYÖMBÉRREL, SZÓJÁVAL ÉS KORIANDERREL

HOZZÁVALÓK:

  • 24 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRET
  • 100 ML SZÓJASZÓSZ (SUPERIOR LIGHT)
  • 30 ML SZEZÁMOLAJ
  • 50 ML ÉDES CHERRY
  • 2 EK GYÖMBÉR RESZELVE (DURVA RESZELŐ)
  • 2 SZÁL ÚJHAGYMA HOSSZANTI CSÍKOKRA VÁGVA
  • FEKTEBORS CSIPETNYI
  • 50 G KORIANDER LEVÉL

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A SÜTŐT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE 200 CELSIUS
  • BONTSUK KI AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGÁK HÚSÁT HAGYJUK A PÁNCÉLBAN
  • AZ OSZTRIGÁK LEVÉT SZŰRJÜK LE ÉS TARTSUK HIDEGEN TOVÁBBI FELHASZNÁLÁSIG
  • SERPENYŐBE ÖNTSÜK ÖSSZE A SZÓJASZÓSZT A CHERRYT ÉS FORRALJUK ÖSSZE
  • ADJUK HOZZÁ A GYÖMBÉRT ÉS PÁROLJUK TOVÁBBI 2 PERCIG
  • TEGYÜK FÉLRE A SZÓJAMARINÁDOT ÉS HŰTSÜK KI
  • KIHŰTÉS UTÁN KEVERJÜK HOZZÁ A SZEZÁMOLAJAT ÉS TEGYÜK BELE AZ ÚJHAGYMÁT
  • AZ OSZTRIGÁKAT FEKTESSÜK SÓÁGYRA EGY SÜTŐTEPSIBE MAJD KANALAZZUNK AMINDEN OSZTRIGÁRA A GYÖMBÉRES-SZÓJÁS KEVERÉKBŐL
  • HELYEZZÜK A SÜTŐTEPSIT A 200 CELSIUSRA FELFORRÓSÍTOTT SÜTŐBE KÖZÉP POZÍCIÓBA ÉS SÜSSÜK 8-9 PERC ALATT KÉSZRE
  • TÁLALÁSKOR FRISS TÉPETT KORIANDER LEVELEKKEL DÍSZÍTSÜK AZ OSZTRIGÁKAT
  • GRILLRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA
  • SÜTÉS NÉLKÜL IS ALKALMAZHATÓ A SZÓJA MIGNONETTE
t