Osztriga Sommelier
Receptek Grill GRILLEZETT OSZTRIGA FOKHAGYMÁS FŰSZERVAJJAL

GRILLEZETT OSZTRIGA FOKHAGYMÁS FŰSZERVAJJAL

HOZZÁVALÓK:

  • 24 DB OSZTRIGA NO1 VAGY NO2 MÉRETŰ
  • 50 ML EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ
  • 50 G SÓZATLAN VAJ
  • 5 GEREZD FOKHAGYMA FINOMRA VÁGVA
  • ½ CITROM FRISSEN FACSART LEVE
  • 1 KK TABASCO
  • CSIPETNYI TENGERI SÓ
  • 50 G PETREZSELYEM FINOMRA VÁGVA
  • CSIPETNYI FEKETEBORS (FRISSEN ŐRÖLT)

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUK FEL A GRILLT ÜZEMI HŐMÉRSÉKLETRE
  • SERPENYŐBEN KÖZEPES HŐMÉRSÉKLETRE MELEGÍTSÜK FEL A FELE MENNYISÉGŰ VAJAT, MAJD ADJUK HOZZÁ AZ OLIVA OLAJAT
  • TEGYÜK A SERPENYŐBE A FOKHAGYMÁT ÉS HŐKEZELJÜK 1 PERCIG ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN
  • ADJUK HOZZÁ ACITROMLEVET ÉS A TABASCO SZÓSZT
  • TEGYÜK A MARADÉK VAJAT KEVERŐTÁLBA MAJD ADJUK HOZZÁ A LEPÁROLT FOKHAGYMÁT ÉS A FINOMRA VÁGOTT PETREZSELYMET
  • KEVERJÜK ADDIG AMÍG KRÉMESSÉ NEM VÁLIK (HASZNÁLHATUNK KONYHAI ROBOTGÉPET, HA SZÜKSÉGES)
  • BONTSUK AZ OSZTRIGÁKAT AZ OSZTRIGA LEVÉT ADJUK A KEVERŐTÁLBA, SÓZZUK BORSOZZUK A FŰSZERVAJAT MAJD ISMÉT KEVERJÜK ÖSSZE
  • KANALAZZUNK A FŰSZERVAJBÓL A KINYITOTT OSZTRIGÁKRA MAJD HELYEZZÜK AZ OSZTRIGÁKAT A FELFORRÓSÍTOTT GRILLRE ÉS 2-3 PERC ALATT SÜSSÜK KÉSZRE
  • SÜTŐBEN SÜTÉSRE IS ALKALMAZHATÓ RECEPTÚRA
t