Osztriga Sommelier
Receptek mignonette ÁZSIAI SZÓJA-GYÖMBÉR MIGNONETTE (MIYAGI)

ÁZSIAI SZÓJA-GYÖMBÉR MIGNONETTE (MIYAGI)

HOZZÁVALÓK:

  • 5 ML SZEZÁM OLAJ
  • 1 FEJ KÖZEPES SHALOTT HAGYMA FINOMRA VÁGVA
  • 1 KK GYÖMBÉR RESZELVE (FRISS)
  • 1 KK GYÖMBÉR FINOMRA VÁGVA (FRISS)
  • 2,5 G CHILI FRISS (MAGOZVA, FINOMRA VÁGVA)
  • 35 ML RIZSECET
  • 40 ML CUKORSZIRUP
  • 40 ML DASHI
  • 10 ML HALSZÓSZ
  • 2 LIME FACSART LEVE

    KONYHATECHNOLÓGIA:
  • FORRÓSÍTSUNK SERPENYŐBEN SZEZÁMOLAJAT ÉS ADJUK HOZZÁ A SHALOTT HAGYMÁT, A FINOMRA VÁGOTT GYÖMBÉRT ÉS A CHILI PAPRIKÁT. FORRÓSÍTSUK, DE NE KARAMELIZÁLJUK.
  • ADJUK HOZZÁ RIZSECETET ÉS FORRALJUK HARMADÁRA
  • ADJUK HOZZÁ A DASHIT A CUKORSZIRUPOT ÉS A SZÓJA SZÓSZT. FORRALJUK ÖSSZE.
  • VEGYÜK VISSZA A HŐMÉRSÉKLETET ÉS FORRALJUK 30 PERCIG.
  • VEGYÜK LE A TŰZRŐL ÉS ADJUK HOZZÁ A LIME LEVÉT, A HALSZÓSZT ÉS A RESZELT GYÖMBÉRT.
  • SZERVÍROZÁSIG TARTSUK HIDEGEN.
t