FEKETEKAGYLÓ ÉS OSZTRIGA
FEKETEKAGYLÓ ÉS OSZTRIGA

2022

AVAGY ELSŐ LUPA KAGYLÓFESZTIVÁL

A világon sok országban készítenek csodálatosan ízletes halból, rákból, fejlábúakból vagy kagylókból készített ételeket, Európa tengerparti területeitől az
amerikai partokig, Ázsiától egészen Ausztráliáig. Azonban nincs még egy olyan nemzet a világon, amelynek lakóinál valaki nagyobb szakmai alázattal, szeretettel és
gyakorlattal nyúlna a vizek nemes élőlényeihez, a feketekagylóhoz mint francia emberek. A franciák kagylóimádata nem a véletlen műve hiszen a több ezer
kilométernyi Atlanti-óceáni partszakasz és a Földközi-tenger mérsékelten hideg vizeiből elképesztő ízvilágú vízicsodák érkezhetnek asztalunkra és jelenlétükkel emelhetik gasztronómiai mindennapjaink fényét.

A francia emberek nemzeti öntudatának, illetve büszkeségének egyik jelképe a Provence-i kagylótál, ezért kiváltságosnak érezhetjük magunkat, ha a Mont-Saint Michel partvidékről származó kagylótálat fogyaszthatunk. Az egyszerűségében is

zseniális extravagáns nagy klasszikusban a shalotta hagyma, a fokhagyma, a kakukkfű a paradicsom concasse és a fehérbor, illetve a vaj, félelmetes egyensúlyt képez a friss petrezselyemmel és a frissen sütött francia baguettel.

Egyszerűen tökéletes.

Hagyományteremtő célzattal indított rendezvénysorozatunknak hol lehetne tökéletesebb helyszínt találni,
mint a Lupa -beach homokos tengerpartját?
A víz csillogása, a szél suttogása, a tábortüzek melege a pálmafák és a hófehér homokos tengerparton felállított asztalok, illetve a közvetlen és professzionális látványkonyha garantálja azt, hogy egy igazi mediterrán életérzéssel legyünk gazdagabbak.

Minden év szeptemberének második szombatján (záróeseményként) megrendezésre kerülő kagylófesztivál főszereplője a feketekagyló lesz, melyet a Lupa tó homokos tengerpartján fogunk elkészíteni. Az ikonikus helyszínen elkészített több száz kiló feketekagylóval zárjuk a szezont, finom borokat kóstolhatunk és érdekes emberekkel találkozhatunk ezért szeretettel várjuk Önt és kedves családját is.


Az esemény helyszíne a Myfish Seafood Bar and Grill előtti több száz méternyi homokos partszakasz. (Lupa Beach 2011 Budakalász Tó utca 1.)

Az esemény időpontja 2022.szeptember 17 (szombat 9.00-órától)

A Lupa strand területére történő bejutás és a
rendezvényen való részvétel ingyenes, a provancei kagyló tál 2 500 Ft (elővételként)

3 000 Ft helyszíni jegyvásárláss esetén , mely
magában foglal 1 adag (500 g) Provence-i feketekagylótálat és a francia baguettet.

Elővételes vásárlásra valo lehetőség: peter.szabo@osztrigasommelier.hu


A Lupára varázsolt gasztrokulturális esemény célja, hogy egy olyan életérzést adhassunk, ahol nem csak a szakavatott
ínyencek és gourmanok, hanem a minőségre és ízletességre vágyó innovatív gondolkodású vendégeinket is ki tudjuk
szolgálni, és a workshop keretén belül, meg tudjuk őket tanítani a kagylókészítés művészetére is. A workshoppal egybekötött rendezvényen azonban nem csak a gasztronómia oltárán adózunk ezért szeretettel meghívunk mindenkit, aki szeret finom
borokat és italokat fogyasztani, illetve táncolni, tekintettel arra, hogy meglepetés zenekar húzza majd a talpalávalót és teszi feledhetetlenné

a rendezvényt.

A feketekagyló mellett természetesen főszerepet szánunk az osztrigáknak is, hiszen azok szakértői vagyunk és szeretjük az embereket boldoggá tenni. Úgy véljük a legteljesebb dolog az életben, ha ez a két dolog összekapcsolható. Az emberi
filozófia válasza az osztrigára túllép minden ésszerű magyarázaton. Mikor, osztrigát kóstolunk, felébredünk mély álmunkból és egy olyan világba érkezünk, mely túlmutat helyen és időn. Az óceán halk hűvös sóhaja, a tengervíz illata és íze a szél suttogása mind arra inspirál minket, hogy bár ismeretlen földön és térben járunk mégis, hazaérkeztünk.


A holisztikus, megkülönböztető és teljességre vágyó közeledésünk az osztrigákhoz nem a véletlen műve. Mindannyiunkat összeköt az osztrigák szeretete, az ismeretlen utáni vágyódás az izgalom és az egyéni megszállottság.

Szenvedélyesen próbálunk különbséget tenni, a kedvelem, szeretem és imádom szavak között, mikor ezt a tökéletesen megformázott alkotást a kezünkbe vesszük, melyet az anyatermészet formált és tervezett ily gyönyörű ékszerré az évmilliók

alatt.

Az igazi osztriga ínyenc figyelemreméltóan szenvedélyes. A költő Léon-Paul Fargue (1876-1947) így írta egyszer: „I love oysters. It’s like kissing the sea on the lips.”
(Szeretem az osztrigát. Ez olyan, mint a tenger csókja az ajkakon.)

Zene, tánc, finom ételek még finomabb borok. Kell ennél több? Jöjjön el és ünnepeljen velünk.

t